Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حدود ۳ سالی است که نظارت بر موسسات آزاد وابسته به سازمان فنی و حرفه‌ای به خوبی صورت نمی‌گیرد.

در واقع تعدادی از این موسسات با وجود امضای تعهدنامه این سازمان، در رعایت مسائلی مانند ساعت برگزاری کلاس، برابر با آنچه در سایت مشخص شده و دریافت شهریه که به عنوان همراه بودن با مدرک فنی و حرفه‌ای، نامتعارف دریافت می‌شود کمی کوتاهی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی نظمی در میزان شهریه‌های مراکز آزاد، به تنهایی مطرح نیست؛ بلکه افزایش چند برابری در هزینه‌های پورتال سازمان فنی و حرفه‌ای کشور نیز اعمال شده است.

همچنین تعطیلی ۶ ماهه موسسات در سال گذشته و هزینه‌هایی که مدیران آموزشگاه‌ها، باید در دوران محدودیت‌های کرونایی پرداخت می‌کردند، مانند هزینه بیمه، اجاره و حقوق و مواردی دیگر، سبب زیانی ۳۰ میلیارد تومانی برای موسسات آزاد فنی و حرفه‌ای درسال ۹۹ شده است. حالا این سوال مطرح است که آیا این هزینه‌ها از جیب هنرجو برداشته می‌شود؟

اعتبار، فدای نبود نظارت‌ها

یکی از هنرجویان فنی و حرفه‌ای، در گفتگو با خبرنگار ما در ارتباط با هزینه کلاس‌ها گفت: در موسسات آزاد، معمولا وقتی نام مدرک مهارت فنی و حرفه‌ای برده می‌شود، شهریه کلاس هم با افزایش قابل توجهی همراه می‌شود، در صورتی که خود آن موسسه بدون مدرک مهارت فنی و حرفه‌ای، مبلغ کمتری را دریافت می‌کند.

او تصریح کرد: ناهماهنگی قیمت و نظارت‌ها می‌تواند از اعتبار سازمان فنی و حرفه‌ای بکاهد. به عنوان مثال می‌توانم به اختلاف ساعت در ارائه درس در موسسات آزاد، با زمانی که در سایت عنوان شده اشاره کنم، علاوه بر این گاهی معرفی به آزمون توسط آن‌ها صورت می‌گیرد و گاهی خیر. ناگفته نماند که کیفیت آموزش و تعهد برای ارائه درس، بستگی به مربی و شخص برگزارکننده دوره‌ها دارد.

این هنرجوی فنی و حرفه‌ای اظهار کرد: اگر خود سازمان فنی و حرفه‌ای، مسئولیت برگزاری دوره‌ها را به طور کامل برعهده می‌گرفت به حفظ کیفیت آموزش نیز کمک می‌شد. مثلا کلاس‌هایی را که امکان تشکیل آن‌ها هست، اما در موسسات آزاد برگزار می‌شود اجرا و آزمون آن را برگزار و در نهایت مدرک را صادر کنند.

او افزود: وقتی نظارت‌ها به‌خوبی انجام نشود کیفیت دوره‌ها کاهش می‌یابد، در آخر هم ممکن است از اعتباری که مدرک فنی و حرفه ا‌ی برای هنرجویان به وجود آورده کاسته شود.

این هنرجوی فنی و حرفه‌ای درباره اعتبار مدرک مهارت این سازمان گفت: معمولا هنرجویانی که برای گذراندن دوره‌ها به فنی و حرفه‌ای یا موسسات زیر نظر آن مراجعه می‌کنند، اول با این هدف که بتوانند با دردست داشتن مدرک، به راحتی جذب بازار کار شوند و دوم به دلیل اعتبار بین المللی این مدرک، برای مهاجرت به خارج از کشور از آن استفاده می‌کنند. درواقع برخی گمان می‌کنند با داشتن این مدرک به راحتی برای آن‌ها کار فراهم است، در صورتی که این مدرک اگر با مدرک تحصیلی همراه نباشد، به تنهایی مفید و کارساز نیست.

او در پایان اشاره کرد: اگر زمینه‌ای برای متقاضیان ایجاد می‌شد که به صورت شفاف از ابتدای ثبت نام مشخص می‌کرد که هر دوره برای چه کسی مناسب است، بازار کار متناسب با رشته کدام است و می‌توانست ارتباط رشته با شغل مناسب را عنوان کند، درحقیقت این کار به سردرگمی و توقعاتی که ممکن است برای هنرجو پس از گرفتن مدرک فنی و حرفه‌ای ایجاد شود، کمک می‌کرد.

تعطیلی ها‌ی مکرر بدون حمایت‌های لازم، آفت آموزشگاه‌های آزاد

مدیر یکی از آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای در گفتگو با خبرنگار ما در زمینه چارچوب‌های فنی و حرفه‌ای برای صدور مجوز گفت: در این سازمان با وجود اینکه برای گرفتن پروانه مسیر نسبتا دشواری را باید گذراند، اما اصول و قواعدی مانند نداشتن سوء پیشینه، مرتبط بودن مدرک تحصیلی با رشته آموزشی، داشتن تاییدیه سازمان و همچنین معتبر بودن مدرک فنی و حرفه‌ای در عرصه بین المللی، نقطه قوتی به حساب می‌آید.

او درباره حمایت‌ها و پشتیبانی‌های سازمان فنی و حرفه‌ای بیان کرد: ایجاد رشته‌هایی را درخواست داده بودیم که سازمان برای فعال سازی آن‌ها به خوبی حمایت کرد، اما نزدیک به شش ماه آموزشگاه‌ها تعطیل بود و هزینه‌هایی همچون اجاره و بیمه را حتی در زمان تعطیلی باید پرداخت می‌کردیم که در این زمینه از ما حمایتی نشد.

او در ادامه اظهار کرد: در این مدت امکان برگزاری کلاس‌های مجازی در رشته‌هایی همچون موسیقی، نقاشی و تئاتر وجود نداشت و اجازه برگزاری کارگاه را نیز به ما ندادند.

او در پاسخ به این سوال که کرونا چه میزان آسیب مالی به شما وارد کرده است گفت: تعطیلی‌ها برای ما بسیار آسیب‌زا بود، ولی زمانی که فعالیت آموزشگاه از سر گرفته شد، با همکاری مربیان دوباره فعالیت خود را آغاز کردیم، البته زیان نکردیم، ولی سودی هم نصیبمان نشد.

این مدیر موسسه در ادامه گفت: ۵ برابر شدن هزینه ها، در شرایطی که آموزشگاه‌ها با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند، نگران کننده است.

او در پایان تاکید کرد: متاسفانه مدت‌هاست که بر فعالیت موسسات فنی و حرفه‌ای آزاد نظارت خوبی صورت نمی‌گیرد.

 فنی‌وحرفه‌ای: نظارت‌ها افزایش می‌یابد

رئیس اداره موسسات کارآموزی آزاد و مشارکت‌های مردمی اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان، از افزایش بازرسی و نظارت‌ها بر موسسات آزاد خبر داد.

حسین مصلی نژاد در گفتگو با خبرنگار ما درخصوص بررسی و نظارت‌های فنی و حرفه‌ای بر آموزشگاه‌های آزاد گفت: تا پیش از اسفند سال ۹۷ دست کم فصلی یک‌بار آموزشگاه‌ها مورد بازدید قرار می‌گرفتند. این بازدید در زمینه بررسی وضع مربیان، مبلغ شهریه کلاس‌ها، محیط آموزشگاه و مواردی دیگر بود.

او بیان کرد: پس از اسفند ۹۷ طبق تعهد محضری، این اختیار به مدیران آموزشگاه‌ها واگذار شد و بررسی موسسات به صورت تصادفی و در مواردی که شکایتی از کارآموز ثبت شود، پیگیری می‌شود.

رئیس اداره موسسات کارآموزی آزاد و مشارکت‌های مردمی اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان افزود: اصلاحیه‌ای بر دستورالعمل قبلی اعلام شده است که طبق آن، نظارت بر آموزشگاه‌های آزاد به پیش از اسفند ۹۷ بازگردد و امسال آن را به اجرا می‌گذاریم.

مصلی نژاد در پاسخ به این سوال که زیان مالی وارد شده به آموزشگاه‌ها در سال گذشته، چقدر بوده است، گفت: تحقیقات، زیان ۳۰ میلیارد تومانی، به موسسات آزاد فنی و حرفه‌ای را نشان می‌دهد؛ بنابراین سال گذشته، تسهیلات کم بهره‌ای بنا درخواست آموزشگاه‌ها، در نظر گرفته شد که ۷۰ درصد ثبت نام کنندگان با پیگیری‌های لازم، تسهیلات را دریافت کردند.

او خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های مناسبی نیز برای برگزاری کلاس‌ها به صورت غیرحضوری و مجازی ایجاد شده است.

رئیس اداره موسسات کارآموزی آزاد و مشارکت‌های مردمی اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان درباره ۵ برابر شدن هزینه‌های معرفی به آزمون، همچنین صدور یا تمدید مجوز اظهار کرد: افزایش هزینه‌ها، طبق مصوبه سازمان برنامه و بودجه بوده، نه اینکه خودمان به دلخواه آن را افزایش داده باشیم.

او بیان کرد: دریافت هزینه‌ها به هیچ عنوان به صورت واریز نقدی به حساب نبوده و تنها از طریق پورتال سازمان فنی و حرفه‌ای، انجام می‌شود.

مشکلات اقتصادی و تعطیلی‌های کرونایی برای آموزشگاه‌های آزاد وابسته سازمان فنی و حرفه‌ای با افزایش در شهریه کلاس‌ها وافزایش هزینه‌های معرفی به آزمون در پورتال، دست به دست هم داده‌اند تا راه را برای هنرجویی که برای آموزش و یادگیری به فنی و حرفه‌ای یا مراکز وابسته به آن مراجعه می‌کند، سد کنند.

حالا جوانانی که به دنبال کسب مهارت برای ورود به بازار کار هستند بیشترین زیان را متحمل می‌شوند. آن‌ها باید مسافت بیشتری را طی کنند تا در مرکزی که مربی بهتر و آموزش بهتری دارد، ثبت نام کنند و در نهایت شهریه‌ای نامتعارف بپردازند؛ اما برای آموزشی که باید برای همه یکسان باشد.

گزارش از مهران اسماعیلی

انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فنی و حرفه ای آموزش و پرورش سازمان فنی و حرفه ای آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای مدرک فنی و حرفه موسسات آزاد آموزشگاه ها هزینه ها نظارت ها دوره ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۲۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق حمایت از ورزش حرفه‌ای در کردستان راه اندازی می شود

اسماعیل زارعی کوشا در دیدار با مربیان کردستانی تیم ملی والیبال دانش آموزی که توانسته بودند بر بام والیبال جهان قهرمانی کسب کنند؛ اظهار کرد: حضور ۲ نماینده کردستانی در قالب تیم ملی والیبال دانش آموزی باعث افتخار است.

استاندار کردستان با بیان این مهم که ورزش نشاط اجتماعی را به همراه دارد، عنوان کرد: برای رسیدن به قله‌های افتخار سختی‌های زیادی باید کشید و امروزه مربیان کردستانی توانستند به این مهم دست پیدا کنند و نشان دهند که ورزش کردستان رو به توسعه است.

بیشتر بخوانید

افتخارآفرینان کردستانی والیبال دانش آموزی وارد سنندج شدند

وی گفت: استان کردستان به دلیل نداشتن صنایع بزرگ با مشکل حامی ورزش رو به رو است که با رایزنی‌های که انجام شده است امید داریم این مهم با راه اندازی صندوق از حمایت ورزشی حل شود.

زارعی کوشا ابراز امیدواری کرد: صندوق حمایت از ورزش حرفه‌ای با کمک گرفتن از معادن تا حدی میتواند به حمایت از ورزش کمک کند.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه امروزه والیبال کشور در جامعه جهانی شناخته شده است، یادآور شد: امروزه والیبال کردستان باتوجه به این افتخار باعث شده که این رشته در بین خانواده از جایگاه خاصی برخوردار باشد و این مهم می‌طلبد که توجه و برنامه ریزی دقیق تری انجام گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • صندوق حمایت از ورزش حرفه‌ای در کردستان راه اندازی می شود
  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران
  • مسابقات ورزشی جام شهدای مهارت در البرز پایان یافت
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • راه‌اندازی آموزش نیروگاه برق خورشیدی در بوشهر
  • از بین رفتن یا تغییر در ۸۰ میلیون شغل طی چند سال آینده
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد